Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ministrul Oleg Balan: tot efectivul MAI a asigurat duminică ordinea în capitală

© Sputnik / Evgheni PanasencoМинистр внутренних дел Молдовы Олег Балан
Министр внутренних дел Молдовы Олег Балан - Sputnik Moldova
Abonare
Polițiști, polițiști de frontieră, carabinieri, pompieri și salvatori, echipajul medical al Spitalului MAI, până la cai şi câini poliţişti. Acesta este efectivul care a asigurat ordinea în capitală în timpul protestelor antiguvernamentale.

CHIŞINĂU, 5 oct – Sputnik. Ministrul moldovean al Afacerilor Interne, Oleg Balan, a făcut publice luni datele despre modul în care forţele de ordine au asigurat duminică, în timpul protestelor din Chişinău, ordinea publică.

Ministrul Afacerilor Interne susţine că în total la protestele de duminică din centrul Chişinăului au fost prezenţi aproximativ zece mii de participanţi.

Poliţia a zădărnicit o încercare de luare cu asalt a Parlamentului RM - Sputnik Moldova
Video
Poliţia a stopat asaltul Parlamentului de către susţinătorii Platformei DA

„De la polițiști, polițiști de frontieră, carabinieri, pompieri și salvatori, echipajul medical al Spitalului MAI, până la cai şi câini poliţişti au fost antrenați întru menţinerea ordinii publice la cel mai înalt nivel”, se arată într-un comunicat semnat de Oleg Balan.

Acesta subliniază că toţi angajaţii sistemului afacerilor interne au fost antrenaţi în vederea asigurării ordinii în capitală.

„Liniștea și menținerea evenimentelor într-un spirit pașnic au arătat într-un mod convingător că pregătirea profesională și tacticile democratice stau la temelia unui sistem funcțional”, se mai spune în documentul citat. Demnitarul a mai subliniat că ordinea publică a fost menţinută „în pofida abaterilor de la condiţiile menţionate de organizatori în declaraţiile prealabile”.

Oleg Balan le-a adus mulțumiri tuturor angajaților pentru solidaritate și profesionalismul demonstrat.

Fluxul de știri
0