Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Gas Natural Fenosa a atacat Republica Moldova în arbitraj

© SputnikSilvia Radu
Silvia Radu - Sputnik Moldova
Abonare
Distribuitorul de energie electrică susţine că astfel îşi apără drepturile legale şi că până la ora actuală a procedat eminamente conştiincios cu toţi consumatorii pe care îi deserveşte.

CHIŞINĂU, 1 sept – Sputnik. Compania Gas Natural Fenosa a anunţat că a iniţiat un proces de arbitraj contra Republicii Moldova, pentru a-şi apăra interesele în contextul unei posibile revizuiri a metodologiei de calcul a tarifelor la energia electrică.

Ситуация в Дебальцево - Sputnik Moldova
Societate
Union Fenosa a fost sancţionată pentru „tratare inechitabilă”

Într-un comunicat difuzat de serviciul de presă al Gas Natural Fenosa se precizează că procesul a fost iniţiat de companie „pentru, a-şi apăra interesele sale legale ce au fost afectate în urma  aplicării necorespunzătoare şi întârziate a metodologiei tarifare, soldate cu acumularea unor devieri financiare negative considerabile, ce nu şi-au găsit reflectare în tarifele recent aprobate”.

Gas Natural Fenosa subliniază, de asemenea, că „a activat o lungă perioadă de timp suportând pierderi economice de pe urma necorespunderii tarifelor în vigoare depăşite cheltuielilor real suportate sub  presiunea exercitată de furnizori de a achita la timp energia achiziţionată. În tot acest timp Compania şi-a onorat  în mod conştiincios obligaţiile faţă de consumatori recurgând la rezerve interne şi credite în speranţa că Regulatorul va lua în calcul aceste cheltuieli la aprobarea noilor tarife care întârziau, din păcate, din alte motive decât cele economice”.

Totodată, compania a subliniat că „până a recurge la această măsură legală, a transmis un mesaj clar că este deschisă pentru discuţii în vederea identificării unor soluţii legale, transparente, şi sigure pentru problema creată de necorespunderea tarifului şi a unor garanţii în vederea neadmiterii unei situaţii similare pe viitor, prin aplicarea corectă a metodologiei tarifare şi a cadrului legal în care activează”.

Fluxul de știri
0