Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Kerry și Lavrov vor transmite președinților o serie de propuneri privind Siria

© Sputnik / Эдуард Песов / Accesați arhiva multimediaМинистр иностранных дел РФ Сергей Лавров и госсекретарь США Джон Керри.
Министр иностранных дел РФ Сергей Лавров и госсекретарь США Джон Керри. - Sputnik Moldova
Abonare
Șefii instituțiilor de politică externă ale Rusiei și SUA au discutat la New York câteva modalități de soluționare a conflictului.

CHIŞINĂU, 1 oct – Sputnik. Secretarul de Stat al SUA, John Kerry, a anunțat la finele negocierilor cu șeful MAE al Federației Ruse, Serghei Lavrov, că vor transmite președinților lor câteva modalități de reglementare în Siria, pentru a fi analizate.

„Am discutat mai multe modalități de soluționare a conflictului din Siria. Am convenit să analizăm câteva variante în continuare”, le-a spus el jurnaliștilor după întâlnirea cu Lavrov.

Kerry a precizat că trebuie să transmită „aceste variante la Washington, președintelui Barack Obama și echipei sale”. „Sunt convins că Serghei Lavrov le va transmite, la rândul său, președintelui Vladimir Putin și echipei sale”, a spus Kerry.

„În sfârșit am ajuns la înţelegerea că mai avem multe de făcut. Iar noi trebuie să acționăm mai repede”, a spus șeful diplomației americane. El a subliniat că părțile „vor menține un contact strâns în aceste chestiuni”.


Fluxul de știri
0