Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cursa Puhoi-Chișinău, deschisă după o pauză de 7 ani

© Sputnik / Мирослав Ротарьtransport microbuse masini транспорт микроавтобусы машины
transport microbuse masini транспорт микроавтобусы машины - Sputnik Moldova
Abonare
Zilnic, patru curse regulate tur-retur Puhoi-Chișinău vor începe să circule de săptămâna viitoare.

CHIŞINĂU, 1 oct – Sputnik. Deschiderea oficială a cursei Puhoi-Chișinău va avea loc pe 7 octombrie a declarat pentru Sputnik primarul satului Puhoi din raionul Ialoveni, Petru Frunze.

Mai mult de 7 ani, cei aproape 6000 de locuitori ai satului Puhoi au fost nevoiți să se deplaseze cu rutele care tranzitează localitatea și care de cele mai multe ori ajungeau în Puhoi deja pline până la refuz.

„Am adresat numeroase solicitări către Ministerul Transporturilor pe parcursul anilor, deoarece oamenii erau nevoiţi să stea înghesuiţi în microbuze, trebuiau să aştepte ore în şir în staţii pentru a urca într-o unitate de transport care tranzita localitatea”, a declarat Frunze.

Agentul economic care va administra cursa a fost selectat în bază de concurs. Conform contractului, acesta este obligat să pună pe rută autocare moderne de capacitate mare.

Edilul a menționat că pensionarii, studenții și angajații instituțiilor publice din sat vor beneficia de o reducere de 30 la sută din prețul biletului de călătorie. „Asta înseamnă că ei vor plăti doar 10 şi nu 15 lei”, a declarat primarul.

De facilităţi se vor bucura în jur de 650 de elevi, 150 de studenţi, 1500 de pensionari şi persoane cu dizabilităţi, membrii familiei care îngrijesc o persoană cu dizabilităţi, 15 consilierii locali, angajaţii Primăriei şi Casei de Cultură, medicii, profesorii şi educatorii din sat.

Fluxul de știri
0