Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Altercaţii la New-York între susţinătorii și adversarii lui Poroșenko

Abonare
Altercațiile dintre susţinătorii și adversarii președintelui ucrainean Piotr Poroșenko au avut loc în timpul vizitei oficiale a acestuia în SUA, în preajma clădirea Universității Columbia. În timpul acțiunii, participanți au recurs la un schimb violent de replici.

CHIȘINĂU, 30 sept – Sputnik. Adversarii liderului ucrainean strigau: ”au venit naziștii” și arătau spre susținătorii lui Poroșenko, care au venit și ei lângă clădirea Universității, unde președintele Ucrainei susţinea o prelegere.

Participanții la miting purtau lozincile ”Opriți neonazismul în Ucraina”, portretul lui Poroșenko pe fundalul svasticii și drapele ale autoproclamatelor republici Donetsk și Lugansk.

Adepții lui Poroșenko au venit cu drapele ucrainene și îşi cereau scuze pentru acțiunea de protest organizată de cei nemulțumiți de politica președintelui Ucrainei.

În cadrul luării de cuvânt la Universitatea Columbia, președintele ucrainean a declarat că Ucraina face tot posibilul pentru a respecta acordurile de la Minsk privind reglementarea situației din Donbas.

El și-a exprimat încrederea că Kievul va reuși să-și întoarcă Donbasul și Crimeea.

”Sunt absolut convins că noi vom restabili suveranitatea asupra estului Ucrainei în cel mai scurt timp. Şi Crimeea în viitorul apropiat va fi a Ucrainei”, a subliniat Poroșenko.

Totodată, liderul ucrainean a opinat  că referendumul privind independența Crimeii și intrarea ei în componența FR au fost nelegitime.

 

Fluxul de știri
0