Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un Marș pentru inimă a avut loc la Chișinău

Abonare
Participanții la acțiune au ținut să le amintească chișinăuienilor că inima trebuie ocrotită. În aceste zile, astfel de marșuri au loc în mai multe țări ale Europei.

 

 CHIȘINĂU, 30 sept — Sputnik. Marșul pentru inimă și un flash mob dedicate profilaxiei și tratamentului bolilor cardiace au fost organizate marți la Chișinău de către studenții și rezidenții Universității de Stat de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu”.

Aproximativ 250 de participanţi la acțiune au pornit în marş de la blocul central al Universității de Medicină și au mers până la parcul ”Valea Morilor”, unde au organizat un flash mob – au format conturul inimii și cifra 70.

Studenții de la Universitatea de Medicină le-au împărțit trecătorilor pliante, care conțin materiale despre modul sănătos de viață și recomandări cu privire la cum trebuie urmărite bătăile inimii și evitat riscul de boli cardio-vasculare.

Organizatorii acțiunii au precizat că asemenea evenimente au loc anual, deja de mai mult timp, în multe țări ale Europei, iar simbolul inimii este motivul principal al acestor evenimente.

"În ceea ce priveşte cifra 70, care este de asemenea prezentă în concepţia noastră, ea are o semnificaţie deosebită nu doar pentru că 70 de bătăi pe minut constituie norma pentru activitatea cardiacă, dar şi pentru că anul acesta instituţia noastră împlineşte 70 de ani de la fondare. Festivităţile legate de acest eveniment vor avea loc la începutul lui octombrie, adică exact peste câteva zile”, a declarat pentru Sputnik Nicolai Demenciuc, președintele Asociației Studenților și Rezidenților de la Universitatea de Medicină.

Cu ocazia jubileului instituţiei, la 5 octombrie va avea loc în cadrul Universităţii o conferință științifică, iar la 8 octombrie – o întrunire solemnă în incinta Palatul Național ”Nicolae Sulac”. La 9 octombrie, pe strada Nicolae Testemițanu, va fi inaugurată Aleea medicilor celebri și a savanților din domeniul medicinii.

 

© Sputnik / Мирослав РотарьUn marş pentru inimă şi un Flash Mob consacrat profilaxiei şi tratamentului bolilor cardiovasculare au avut loc marţi la Chişinău.
Un marş pentru inimă şi un Flash Mob consacrat profilaxiei şi tratamentului bolilor cardiovasculare au avut loc marţi la Chişinău. - Sputnik Moldova
1/9
Un marş pentru inimă şi un Flash Mob consacrat profilaxiei şi tratamentului bolilor cardiovasculare au avut loc marţi la Chişinău.
© Sputnik / Мирослав РотарьAcţiunea a fost desfăşurată de studenţii şi rezidenţii Universităţii de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu".
Acţiunea a fost desfăşurată de studenţii şi rezidenţii Universităţii de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu. - Sputnik Moldova
2/9
Acţiunea a fost desfăşurată de studenţii şi rezidenţii Universităţii de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu".
© Sputnik / Мирослав РотарьOrganizatorul acţiunii este Asociaţia studenţilor şi rezidenţilor de la Universitatea de Medicină.
Organizatorul acţiunii este Asociaţia studenţilor şi rezidenţilor de la Universitatea de Medicină. - Sputnik Moldova
3/9
Organizatorul acţiunii este Asociaţia studenţilor şi rezidenţilor de la Universitatea de Medicină.
© Sputnik / Мирослав РотарьÎn jur de 250 de participanţi la acţiune au pornit în marş din preajma blocului central al Universităţii, ajungând până în parcul "Valea Morilor".
În jur de 250 de participanţi la acţiune au pornit în marş din preajma blocului central al Universităţii, ajungând până în parcul Valea Morilor. - Sputnik Moldova
4/9
În jur de 250 de participanţi la acţiune au pornit în marş din preajma blocului central al Universităţii, ajungând până în parcul "Valea Morilor".
© Sputnik / Мирослав РотарьStudenţii Universităţii de Medicină le-au împărţit trecătorilor pliante informative, care conţineau materiale despre modul de viaţă sănătos şi recomandări privind buna funcţionare a inimii, prevenirea bolilor cardiovasculare.
Studenţii Universităţii de Medicină le-au împărţit trecătorilor pliante informative, care conţineau materiale despre modul de viaţă sănătos şi recomandări privind buna funcţionare a inimii, prevenirea bolilor cardiovasculare. - Sputnik Moldova
5/9
Studenţii Universităţii de Medicină le-au împărţit trecătorilor pliante informative, care conţineau materiale despre modul de viaţă sănătos şi recomandări privind buna funcţionare a inimii, prevenirea bolilor cardiovasculare.
© Sputnik / Мирослав РотарьOrganizatorii au comunicat că acţiuni similare se desfăşoară deja de mai mulţi ani în ţările europene, iar simbolul inimii este laitmotivul acestor evenimente.
Organizatorii au comunicat că acţiuni similare se desfăşoară deja de mai mulţi ani în ţările europene, iar simbolul inimii este laitmotivul acestor evenimente. - Sputnik Moldova
6/9
Organizatorii au comunicat că acţiuni similare se desfăşoară deja de mai mulţi ani în ţările europene, iar simbolul inimii este laitmotivul acestor evenimente.
© Sputnik / Мирослав РотарьAcţiunea are loc în ajunul aniversării a 70-a a Universităţii de Medicină.
Acţiunea are loc în ajunul aniversării a 70-a a Universităţii de Medicină. - Sputnik Moldova
7/9
Acţiunea are loc în ajunul aniversării a 70-a a Universităţii de Medicină.
© Sputnik / Мирослав РотарьAcţiunea s-a încheiat în parcul "Valea Morilor", unde studenţii au organizat şi un Flash Mob - au format conturul inimii şi cifra 70.
Acţiunea s-a încheiat în parcul Valea Morilor, unde studenţii au organizat şi un Flash Mob - au format conturul inimii şi cifra 70. - Sputnik Moldova
8/9
Acţiunea s-a încheiat în parcul "Valea Morilor", unde studenţii au organizat şi un Flash Mob - au format conturul inimii şi cifra 70.
© Sputnik / Мирослав РотарьÎn ceea ce priveşte cifra 70, care este de asemenea prezentă în concepţia noastră, ea are o semnificaţie deosebită nu doar pentru că 70 de bătăi pe minut constituie norma pentru activitatea cardiacă, dar şi pentru că anul acesta instituţia noastră împlineşte 70 de ani de la fondare.
În ceea ce priveşte cifra 70, care este de asemenea prezentă în concepţia noastră, ea are o semnificaţie deosebită nu doar pentru că 70 de bătăi pe minut constituie norma pentru activitatea cardiacă, dar şi pentru că anul acesta instituţia noastră împlineşte 70 de ani de la fondare. - Sputnik Moldova
9/9
În ceea ce priveşte cifra 70, care este de asemenea prezentă în concepţia noastră, ea are o semnificaţie deosebită nu doar pentru că 70 de bătăi pe minut constituie norma pentru activitatea cardiacă, dar şi pentru că anul acesta instituţia noastră împlineşte 70 de ani de la fondare.
Fluxul de știri
0