Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Renzi: FR trebuie să joace un rol cheie în rezolvarea problemelor internaționale

© Sputnik / Mikhail Klimenteev / Accesați arhiva multimediaПремьер-министр Италии Маттео Ренци
Премьер-министр Италии Маттео Ренци - Sputnik Moldova
Abonare
Ar fi greșit să ne imaginăm viitorul fără Rusia, a declarat prim-ministrul Italiei, Matteo Renzi. Însă el s-a abținut de la declarații privind necesitatea anulării sancțiunilor.

CHIŞINĂU, 29 sept – Sputnik. Prim-ministrul Italiei, Matteo Renzi, consideră că Rusia trebuie să joace un rol cheie în rezolvarea problemelor internaționale, inclusiv în problema reglementării crizei siriene, informează agenția Bloomberg, citată de RIA Novosti.

„Rusia este o țară măreață, cu o istorie măreață și un viitor măreț. Ar fi greșit să ne imaginăm viitorul fără Rusia… În rezolvarea tuturor problemelor, poate doar cu excepția celei a refugiaților, Rusiei îi revine un rol covârşitor”, a declarat premierul într-un interviu pentru agenție.

Referindu-se la situația din estul Ucrainei, prim-ministrul Italiei a declarat că „toți trebuie să respecte acordurile de la Minsk”. Totodată, șeful Guvernului Italian s-a abținut de la declarații privind necesitatea anulării sancțiunilor, introduse în contextul crizei ucrainene.

Fluxul de știri
0