Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

OSCE a venit cu noi propuneri privind retragerea armamentului din Donbas

Abonare
OSCE intenționează să devină ”un intermediar activ” între părțile conflictului din Donbas, a declarat Secretarul General al OSCE Lamberto Zannier.

CHIȘINĂU, 29 sept – Sputnik. OSCE a propus câteva idei noi în ceea ce privește retragerea armamentului greu din estul Ucrainei și decizia politică pentru ”formatul normand”, a declarat pentru agenția Sputnik Secretarul General al OSCE Lamberto Zannier.

”Noi am propus câteva idei, de exemplu în ceea ce privește retragerea armamentului greu, pe care le-am adus la cunoştinţă părților ”, citează agenția.

Zannier a mai relatat că OSCE intenționează să devină ”un intermediar activ” între părți, adăugând că și țările din ”formatul normand” au făcut, de asemenea, unele propuneri.

Detalii cu privire la aceste noi propuneri nu au fost comunicate.

Operațiunea de forţă îndreptată împotriva locuitorilor din Donbas, nemulțumiți de lovitura de stat care s-a produs în ţară, continuă de mai bine de un an. În cadrul tratativelor din 12 februarie s-a ajuns la anumite înțelegeri cu privire la încetarea focului, retragerea armamentului greu, introducerea modificărilor privind decentralizarea puterii în Constituția Ucrainei, dar și acordarea unui statut special pentru ”unele raioane din regiunile Donetsk și Lugansk”.

 

Fluxul de știri
0