Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ostalep: Moldova a abandonat mitul ajutorului venit din exterior

© Sputnik / Мирослав РотарьОсталеп телемост
Осталеп телемост - Sputnik Moldova
Abonare
Politologul consideră că țara trebuie restabilită din contul propriilor resurse.

CHIȘINĂU, 28 sept — Sputnik. Mitul potrivit căruia dezvoltarea Moldovei depinde exclusiv de partenerii externi este dat astăzi definitiv uitării, a declarat luni în exclusivitate pentru „Sputnik" Valeriu Ostalep, directorul Institutului de Studii Diplomatice, Politice şi Securitate, ex-ministru adjunct al afacerilor externe al Republicii Moldova.

Călin Nistor - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Procurorul-şef adjunct al DNA va învăţa Moldova cum să combată corupţia

Potrivit acestuia, în prezent țara trebuie să dea ascultării acelor politicieni care propun ca Moldova să se dezvolte pe baza resurselor proprii.

„Granturile și împrumuturile — unul dintre care a fost recent promis de România, însă așa și nu ne-a fost acordat — nu ne vor salva. În condițiile create, economia Moldovei are nevoie de dezvoltare și acest lucru trebuie să-l facă cetățenii înșiși, nu partenerii externi", a menționat Ostalep.

El a adăugat că actuala putere din Moldova îi cheamă în ajutor pe „luptătorii împotriva corupției" din România, declarând că anume aşa va începe în țara noastră procesul de combatere a acestui flagel. În opinia lui Ostalep, faptul dat demonstrează că autoritățile statului nu sunt în stare să soluționeze problema corupţiei la nivel înalt.

Fluxul de știri
0