Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Sputnik a devenit membru al Academiei Sindicale a Jurnaliștilor

© SputnikПрофсоюзы Молдовы
Профсоюзы Молдовы - Sputnik Moldova
Abonare
CNSM își extinde interacțiunea cu presa, contând pe ajutorul acesteia în campania îndreptată împotriva salariilor ”în plic”.

CHIȘINĂU, 28 sept – Sputnik. În raionul Dubăsari şi-a încheiat lucrările cea de-a treia Academie a Jurnaliștilor, organizată de Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova (CNSM).

Întâlnirea cu participarea a 25 de reprezentanți ai mass-media din Moldova a avut loc la sanatoriul sindicatelor, ”Struguraș”. Participanților la eveniment au fost informaţi despre rezultatele activității CNSM, în special din ultimul an, dar și despre planurile conducerii sindicatelor pentru următoarea perioadă.

Профсоюзы - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Sindicaliştii şi jurnaliştii vor discuta despre eficienţa sindicatelor

Vicepreședintele CNSM, Petru Chiriac, a abordat în discuția cu jurnaliștii și tema interacțiunii dintre sindicate și mass-media.

”Noi extindem geografia activităţii noastre cu mass-media, atrăgând nu numai presa din capitală, dar și cea din raioane. Astăzi, cetățenii așteaptă îmbunătățirea situației din sectorul social-economic, crearea de noi locuri de muncă, îmbunătățirea condiţiilor de securitate la locul de muncă. Jurnaliştii vor lua cunoştinţă de  munca noastră în aceste direcţii din prima sursă”, a remarcat Chiriac.

Potrivit conducătorului serviciului de presă al CNSM, Iurie Postolachi, în timpul apropiat, în toate raioanele din Moldova va lua start campania împotriva salariilor ”în plic”.

”Acum serviciul de presă al CNSM lucrează asupra concepției acestei campanii, care va avea loc în limbile rusă și română”, a spus Postolachi.

Secretarul confederal al CNSM, Nicolae Suruceanu, a relatat despre faptul că reprezentanții organelor sindicale au început recent să organizeze ”ore sindicale” în școlile profesionale din țară, în cadrul cărora elevilor li se vorbeşte despre drepturile angajaților.

деньги - Sputnik Moldova
Drepturile salariaților și eficiența sindicatelor

”Noi ne-am ciocnit de faptul că foarte puțini tineri, elevi ai școlilor profesionale, cunosc normele de interacțiune dintre angajat și angajator, căror organe de stat trebuie să se adreseze în cazul încălcării drepturilor angajaților. De aceea, avem mult de muncit și sunt convins că reprezentanții mass-media ne vor ajuta în acest sens”, a subliniat Suruceanu.

Sputnik Moldova a lansat pe sursele sputnik.md/ru.sputnik.md compartimentul "ABC-ul sindical", în care cititorilor le va fi oferită informația despre aspectele de bază ale legislației muncii în Republica Moldova: regulilor ce se referă la încheierea contractelor de muncă și salarizare, concedii, reguli ce țin de angajare sau eliberare, oferirea asistenței sociale și despre normele de securitate și sănătate în muncă. "ABC-ul sindical" este un proiect comun al agenţiei Sputnik Moldova și Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova (CNSM) și include interviuri audio și video cu experți și juriști cunoscuți. Compartimentul le mai oferă utilizatorii site-urilor sputnik.md/ru.sputnik.md accesul la infografice elocvente, care prezintă căile eficiente de soluţionare a problemelor legate de activitatea profesională sau de angajare în câmpul muncii.

Fluxul de știri
0