Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

O delegație din Moldova condusă de Streleț efectuează o vizită în SUA

© Sputnik / Accesați arhiva multimediaЗдание ООН
Здание ООН - Sputnik Moldova
Abonare
Reprezentanții Republicii Moldova vor participa la un segment de nivel înalt organizat în marja Adunării Generale a ONU.

CHIȘINĂU, 28 sept – Sputnik. O delegație a Republicii Moldova, în frunte cu premierul Valeriu Streleț, va participa la un segment de nivel înalt, în cadrul Adunării Generale a ONU, în perioada 28 septembrie-1 octombrie.

Membrii delegației moldovenești se vor întâlni cu secretarul general al ONU, Ban Ki-moon. În seara de 30 septembrie, șeful cabinetului de miniștri din Moldova va lua cuvântul de la înalta tribună a ONU. Politicienii moldoveni mai sunt invitați de președintele SUA, Barak Obama, să participe la summit-ul liderilor care luptă cu ”Statul Islamic” și cu extremismul.

În cadrul vizitei, Streleț se va întâlni cu omologul său din Suedia, cu președinții Bulgariei și Lituaniei, cu directorul în funcțiune al Millennium Challenge Corporation. Mai sunt planificate discuții cu funcționari ai Departamentului de Stat al SUA și cu reprezentanți ai companiilor energetice.

În timpul vizitei în SUA, premierul moldovean mai planifică să poarte tratative cu conducerea FMI în scopul consolidării relațiilor bilaterale și dezvoltării Republicii Moldova.

Fluxul de știri
0