Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Contrabandă de proporţii cu ţigări la frontiera moldo-română

© Sputnik / Руслан Кривобок / Accesați arhiva multimediaТабачная фабрика
Табачная фабрика - Sputnik Moldova
Abonare
Oamenii legii au destructurat un grup infracţional specializat în contrabanda cu ţigări.

CHIŞINĂU, 28 sept – Sputnik. La frontiera moldo-română au fost depistate 27500 de pachete de țigări de contrabandă. 

Angajații Poliției de Frontieră în comun cu reprezentanții SPIA a MAI, sub coordonarea Procuraturii Generale, au efectuat zeci de percheziții domiciliare în mai multe localități de pe raza raionului Cahul, cu scopul destructurării unei rețele specializate în comiterea infracțiunii de contrabandă.

„Exista suspiciuni că de la începutul anului cetățeni ai R. Moldova au constituit grupuri infracționale bine organizate, în vederea obținerii de importante beneficii materiale prin săvârșirea infracțiunii de contrabandă cu produse din tutun”, informează Poliţia de Frontieră.

În rezultatul urmăririi penale a fost stabilită existenţa unei reuniuni de grupuri criminale care își aveau rolul în rețeaua formată, cu direcții specializate în activitatea ilegală de fabricare, depozitare, organizare și transportare prin contrabandă a produselor de tutungerie, precum și alte obiecte și mărfuri peste frontiera de stat a Republicii Moldova.

Traficul ilicit de bunuri se realiza la frontieră cu România, Ucraina și pe segmentul transnistrean.

Pe parcursul cercetărilor informativ-operative au fost fixate mai multe acțiuni de contrabandă cu produse de tutungerie de diferite mărci, cu reținerea țigărilor în proporții deosebit de mari, atât pe teritoriul țării, cât și al României. Țigaretele depistate aveau timbre de acciz ale Republicii Moldova, Ucrainei, inclusiv și cele destinate spre realizare în magazinele Duty Free.

În baza materialului operativ acumulat de ofițerii de investigații ai Poliției de Frontieră, au fost efectuate multiple percheziţii la domiciliile unor moldoveni bănuiți de implicare în activitatea de contrabandă cu țigări. De la aceștia au fost ridicate arme, muniții, telefoane mobile, cartele SIM, harta frontierei moldo-române, cu evidențierea regiunii raionului Cahul, cât și carnete de note cu înscrisuri ale tranzacțiilor bănești, obținute în urma activităților criminale.

Urmare a acestor descinderi, un moldovean în vârstă de 41 de ani, bănuit de complicitate la săvârșirea infracțiunii în cauză, a fost reținut pentru 72 de ore.

În prezent, sunt continuate acţiunile investigative și de urmărire penală pentru stabilirea tuturor circumstanţelor infracţiunii și atragere la răspundere a persoanelor care se fac vinovate de fabricare, depozitare, organizare și transportare prin contrabandă a produselor de tutungerie.

 

Fluxul de știri
0