Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

În Georgia este aşteptată misiunea UE pentru liberalizarea regimului de vize

© Sputnik / David KhizanishvilliФлаг Грузии
Флаг Грузии - Sputnik Moldova
Abonare
Autoritățile Georgiei au îndeplinit șapte cerințe din 15, din faza a doua a planului de acțiuni privind liberalizarea regimului de vize cu Uniunea Europeană și mizează pe încheierea procesului în anul 2016.

CHIŞINĂU, 25 sept – Sputnik. Experții din Uniunea Europeană vor ajunge în Georgia la 28 septembrie, pentru a aprecia gradul de  îndeplinire a recomandărilor Comisiei Europene privind liberalizarea regimului de vize, a anunțat vineri serviciul de presă al ministrului de stat pentru integrare în structurile europene și euroatlantice, David Bakradze.

Potrivit raportului Comisiei Europene din 8 mai 2015, Georgia a îndeplinit șapte cerințe de bază din 15 ale fazei a doua a planului de acțiuni pentru liberalizarea regimului de vize cu Uniunea Europeană. Al patrulea raport al Comisiei Europene va fi publicat la 15 decembrie, în rezultatul căruia se va încheia procesul tehnic privind liberalizarea regimului de vize. Georgia speră că va avea acces fără vize în UE din anul 2016.

Fluxul de știri
0