Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un primar din România, suspectat de corupție, vrea să vină la Chișinău

© Sputnik / Евгений ПанасенкоPrimăria Municipiului Chişinău
Primăria Municipiului Chişinău - Sputnik Moldova
Abonare
Primarul de Bacău, care este suspectat de luare de mită ce depășește suma de 580 de mii de dolari, intenționează să vină la Chișinău.

CHIȘINĂU, 24 sept – Sputnik. Primarul municipiului Bacău, Romeo Stavarache, suspectat de corupție, poate veni la Chișinău pentru a definitiva acordul de înfrățire dintre capitala Moldovei și Bacău, scrie presa din România.

Instanţa din Bacău i-a permis funcționarului, împotriva căruia au fost aduse cinci capete de acuzare de corupție și care are interdicţie de a părăsi România, să facă o vizită de patru zile în Moldova. Potrivit cererii depuse, el va veni la Chișinău pentru a se întâlni cu administrația capitalei Moldovei.

La revenirea în România, Stavarache va trebui să prezinte instanței dovada întâlnirii cu omologul său din Moldova, Dorin Chirtoacă.

Primarul de Bacău a fost arestat la 1 iulie 2014, fiind suspectat de corupție, iar la 3 septembrie al aceluiași an el a fost plasat în arest la domiciliu. Direcția Națională Anticorupție (DNA) din România presupune că din 2008 până în 2012, Stavarache a primit  mită de la patru oameni de afaceri, în sumă de peste 2,3 milioane de lei românești (581 mii de dolari SUA). După o anumită perioadă, din cauza problemelor de sănătate, primarul Bacăului a fost eliberat, semnând o declaraţie de nepărăsire a localității.

 

Fluxul de știri
0