Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Moscova și Tokyo, îngrijorate de planurile SUA privind armele nucleare

© Sputnik / Sergei KazakWarhead
Warhead - Sputnik Moldova
Abonare
Anterior s-a anunțat că SUA intenționează să amplaseze în Germania noi bombe atomice. Aceste intenții stârnesc îngrijorare, au menționat secretarul Consiliului de Securitate al FR, Nicolai Patrușev, și omologul său japonez, Shotaro Yachi.

CHIŞINĂU, 24 sept – Sputnik. A patra rundă de consultări dintre Rusia și Japonia în probleme de securitate a avut loc la Tokyo, cu participarea secretarului Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Nicolai Patrușev,  și a omologului său japonez, Shotaro Yachi. În cadrul discuțiilor, cei doi oficiali și-au exprimat îngrijorarea privind planurile SUA de desfășurare a armei nucleare peste hotare. RIA Novosti a fost informată despre aceasta de către secretarul de presă a lui Patrușev, Evghenii Anoșin.

Sistemas rusos de misiles - Sputnik Moldova
NI: Rusia şi SUA îşi testează noile arme nucleare tactice

„În cadrul consultărilor, secretarul Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Nicolai Patrușev,  și secretarul Consiliului de Securitate al Japoniei, Shotaro Yachi, au discutat diverse aspecte ale securității regionale și internaționale, dar au făcut și un schimb de opinii pe subiectele cheie ale relațiilor ruso-nipone. Părțile au menționat că un acord permanent pe linia Consiliilor de Securitate ale celor două țări este un element important atât pentru consolidarea încrederii dintre Rusia și Japonia, cât și pentru asigurarea securității în general în regiunea Asia-Pacific”, a spus Anoșin.

Secretarul de presă a menționat că „interlocutorii și-au exprimat îngrijorarea, în special, în legătură cu planurile SUA de a desfășura arma nucleară în exterior, inclusiv în Europa”.

Fluxul de știri
0