New York-ul este gata de primirea oaspeților Adunării Generale ONU

© Sputnik / Sergey Guneev / Accesați arhiva multimediaШтаб-квартира ООН в Нью-Йорке
Штаб-квартира ООН в Нью-Йорке - Sputnik Moldova
Abonare
Serviciile care asigură securitatea orașului se află într-un grad sporit de pregătire, dată fiind desfășurarea la NewYork a sesiunii jubiliare a Adunării Generale, precum și în legătură cu vizita Papei de la Roma.

CHIȘINĂU, 24 sept — Sputnik. New York-ul este gata pentru primirea a zeci de șefi de state, de guverne și miniștri de externe care vor participa la activitățile din cadrul celei de-a 70-a Adunării Generale a ONU, inclusiv la sesiunea la nivel înalt care, tradițional, reprezintă cel mai important eveniment al Adunării Generale.

Se așteaptă că la summit-ul pe problemele dezvoltării durabile, care va avea loc în cadrul Adunării Generale pe data de 25 — 27 septembrie, vor sosi 154 de șefi de state, de guverne și 30 de miniștri de Externe. La dezbaterile politice ale Adunării Generale (28 septembrie — 3 octombrie și 5 — 6 octombrie) sunt așteptați liderii a 144 de ţări, şefi de guverne, dar și 46 de miniștri.

© Sputnik / Accesați arhiva multimediaООН
ООН - Sputnik Moldova
ООН

Deschiderea oficială  a sesiunii jubiliare a avut loc la 15 septembrie. Pe parcursul acestui an, la ședințele Adunării Generale vor fi examinate în total circa 170 de chestiuni.

Serviciile de securitate au declarat că, în aspectul asigurării securității, acest eveniment va fi cea mai mare provocare cu care s-a confruntat vreodată poliția și orașul.

New York-ul este pregătit la cel mai înalt nivel

Trecând pe străzile New York-ului, pot fi observate cu ochiul liber lucrările de amploare desfășurate în vederea asigurării securității oaspeților speciali.

Pe arterele care duc spre sediul ONU sunt amplasate mai multe gherete albe pentru polițiștii care vor sta la post restricționând trecerea celor care nu vor dispune de actele necesare.

© Fotolia / mario beauregardполиция
полиция - Sputnik Moldova
полиция

După cum a comunicat pentru RIA Novosti serviciul de presă al poliției din New York (NYPD), în timpul vizitei Papei de la Roma vor fi mobilizați până la 6 mii de colaboratori ai respectivei structuri.

Persoanele care locuiesc în casele situate în preajma sediului ONU, pentru a se putea întoarce acasă fără probleme, trebuie să aibă cu sine un act de identitate, precum și contractul de închiriere a locuinței sau o factură achitată pentru serviciile comunale.

Totodată, în perioada 23 — 25 septembrie, pe străzile închise nu se vor efectua livrări și nici lucrări de reparație.

Manhattan-ul va fi închis

Pentru a spori securitatea în New York și la statul-major, autoritățile au decis să închidă de la 25 septembrie până la 2 octombrie zona din jurul sediului ONU pentru orice tip de transport, cu excepția cortegiilor oficiale.

Respectiv, au fost amânate excursiile la ONU între 22 septembrie și 6 octombrie. La 7 octombrie statul-major își va redeschide ușile pentru doritorii de a cunoaște istoria acestei organizații.

 „Locuitorii se plâng, dar ce să-i faci?"

Unul dintre colaboratorii poliției ONU a recunoscut într-o discuție cu un corespondent de la RIA Novosti că există multe plângeri din partea populaţiei.

„Desigur, ei sunt nemulțumiți că nu se pot deplasa liber, dar ce să-i faci? E vorba de Adunarea Generală, vă dați seama", a menționat omul legii.

 

 

Fluxul de știri
0