Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Funcționarii publici vor fi obligaţi să raporteze actele de corupţie

© Sputnik / Мирослав РотарьValeriu Streleţ
Valeriu Streleţ - Sputnik Moldova
Abonare
Persoanele care deţin funcții publice vor fi obligate să depună informaţii la Centrul Naţional Anticorupţie, în legătură cu actele de corupţie despre care au cunoştinţă.

CHIŞINĂU, 13 sept – Sputnik. Cabinetul de miniștri a aprobat miercuri, în cadrul şedinţei Guvernului, proiectul de lege cu privire la obligativitatea raportării actelor de corupţie, a celor conexe actelor de corupţie şi a faptelor de comportament corupţional.

Один Евро - Sputnik Moldova
Societate
Instituţiile abilitate să lupte contra corupţiei vor fi reformate „la pachet”

Legea îşi propune să asigure apărarea drepturilor şi libertăţilor persoanei, a intereselor publice și a securităţii naţionale, să identifice actele de corupţie, să contracareze acest fenomen, precum şi să înlăture consecinţele cazurilor de corupţie. Potrivit proiectul de lege, persoanele care dețin funcții publice sunt obligate să depună informaţia, în formă scrisă sau verbală, la Centrul Naţional Anticorupţie, în termen de cel mult trei zile lucrătoare din data în care faptele de corupție au devenit cunoscute acestora.

În cazul în care funcţionarii care au această obligativitate nu comunică organelor competente actele de corupţie, cele conexe actelor de corupţie sau faptele de comportament corupţional, care le-au devenit cunoscute în cadrul exercitării atribuţiilor de serviciu, acestea vor fi trase răspundere disciplinară, conform procedurilor stabilite pentru fiecare categorie de personal. În cazul raportării informaţiei false, care nu corespunde realităţii, răspunderea va fi penală.

Proiectul a fost elaborat de Ministerul Justiției.

Fluxul de știri
0