Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Guvernul va adopta un program special de asigurare a securităţii cibernetice

© Sputnik / Алексей Никольский / Accesați arhiva multimediaкомпьютеры
компьютеры - Sputnik Moldova
Abonare
Programul privind asigurarea securității cibernetice urmează să fie prezentat Guvernului.

CHIŞINĂU, 23 sept – Sputnik. Programul privind asigurarea securităţii cibernetice a Republicii Moldova este în faza finală a consultărilor publice și urmează a fi prezentat, în scurt timp, Guvernului spre examinare.

Pentru a asigura elaborarea unui program complex cu o reglementare clară a criteriilor tehnice, Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor a beneficiat de suportul Institutului de Dezvoltare a Societății Informaționale din Coreea de Sud. În cadrul misiunii de consultanță experții coreeni au analizat cadrului normativ al Republicii Moldova, necesitățile și capacitățile instituționale de implementare a programului privind asigurarea securității cibernetice.

În cadrul ședinței de totalizare, au fost prezentate recomandarile experților coreeni, inclusiv la capitolul standardelor ce necesită a fi reglementate la nivel național, și definit  planul de activitate provizoriu privind implementarea programului de asigurare a securității cibernetice. Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor urmează să examineze propunerile făcute, inclusiv de alte autorități de profil, și să elaboreze varianta finală a programului.

Proiectul Programului privind asigurarea securității cibernetice cuprinde 7 domenii de intervenție: procesare sigură, stocarea și accesarea datelor; securitatea şi integritatea reţelelor şi serviciilor de comunicaţii electronice; capacităţi de prevenire şi reacţie de urgenţă (CERT);    prevenirea şi combaterea criminalităţii cibernetice; consolidarea capacităţilor de apărare cibernetică; educaţie şi informare; cooperare şi interacţiune internaţională.

 

 

Fluxul de știri
0