Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Bride: gazoductul Ungheni-Chişinău ar putea fi finalizat în 2018

© mec.gov.mdStephane Bride, ministrul Economiei al RM
Stephane Bride, ministrul Economiei al RM - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Economiei, Stephane Bride, susţine că construcţia gazoductului Ungheni-Chişinău ar putea să dureze până în 2018.

CHIŞINĂU, 22 sept – Sputnik. Ministrul moldovean al Economiei, Stephane Bride, a anunţat că la începutul lui 2016 vor demara lucrările de construcţie a gazoductului Ungheni-Chișinău, a anunţat serviciul de presă al Ministerului Economiei.

Строительство шоссейной дороги - Sputnik Moldova
Bride: economia regiunilor depinde de calitatea drumurilor

Această declaraţie a fost făcută marţi la şedinţa comună a Guvernului Republicii Moldova şi Guvernului României, care s-a desfăşurat în orașul Constanța.

În intervenţia sa, Bride s-a referit la proiectelele de interconexiune energetică, precum gazoductul Ungheni-Chişinău, reţelele electrice pe conexiunile Isaccea-Vulcăneşti-Chişinău, Suceava-Bălți şi Iaşi-Ungheni.

Totodată, demnitarul moldovean a subliniat că până la demararea lucrărilor propriu-zise de construcţie a gazoductului Ungheni-Chişinău, urmează să fie efectuat un studiu de fezabilitate. Dacă acesta va fi aprobat, va fi elaborat proiectul tehnic în baza căruia vor fi efectuate nemijlocit lucrările de construcţie, care ar urma să înceapă în 2016 şi să fie finalizate în 2018.

Fluxul de știri
0