Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Începe procesul de evaluare a manualelor şcolare

© SputnikКишиневский лицей ОРТ имени Герцля обрел новое здание
Кишиневский лицей ОРТ имени Герцля обрел новое здание - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Ministerul Educației a lansat procesul de evaluare a manualelor ”Vreau manuale bune”.

CHIŞINĂU, 21 sept – Sputnik. Ministerul Educației a lansat procesul de evaluare a manualelor „Vreau manuale bune”, o inițiativă care sprijină sporirea calității manualelor școlare. Prin intermediul platformei online de evaluare a manualelor — părinții, profesorii și elevii sunt chemați să se implice în procesul de evaluare a conținutului manualelor școlare. Chestionarul de evaluare poate fi completat și în limba rusă.

Procesul de evaluare se va desfășura în trei etape. La prima etapă sunt propuse pentru evaluare 34 de titluri de manuale, care urmează să fie reeditate în 2017. În acest scop ministerul distribuie chestionare tipizate unui număr reprezentativ de profesori. 

La următoarea etapă, elevii, părinții și alte cadrele didactice decât cele selectate de către direcțiile raionale la etapa 1,  se pronunță pe marginea calității manualelor prin intermediul unui chestionar online. 

Grupuri de experti a câte 3-5 persoane, în baza evaluărilor venite de la părinți, cadre didactice și elevi, vor elabora un raport de analiză a calității fiecărui manual și vor totaliza propunerile de modificare. Rapoartele finale vor fi transmise editurilor.

Platforma este disponibilă în două limbi: în română şi în rusă, iar chestionarele online sunt disponibile pentru a fi completate până la data de 19 octombrie. 

 

Fluxul de știri
0