Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Guvernul Greciei va fi învestit la 22 septembrie

© Sputnik / Сергей Гунеев / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В.Путин встретился с премьер-министром Греции А. Ципрасом
Президент РФ В.Путин встретился с премьер-министром Греции А. Ципрасом - Sputnik Moldova
Abonare
Partidul SYRIZA a anunțat că liderul acesteia, Alexis Tsipras, va depune jurământul în seara zilei de luni, iar în ziua următoare va fi învestit noul Guvern.

CHIŞINĂU, 21 sept — Sputnik. Liderul SYRIZA, Alexis Tsipras, va fi învestit în funcția de prim-ministru în seara zilei de 21 septembrie, iar Guvernul Greciei – în ziua următoare. Despre aceasta a anunțat însuși Tsipras în cadrul unei discuții cu jurnaliștii la sediul central al partidului SYRIZA.

După victoria obţinută la alegeri, Tsipras a reconfirmat planurile de a continua cooperarea cu liderul partidului „Grecii Independenți”, Panos Kammenos și de a forma cu acesta un guvern de coaliție. Cele două partide au acumulat împreună 155 de locuri în Parlament din 300.
În discuția cu jurnaliștii, Tsipras a vorbit despre marea responsabilitate a noului Guvern în fața poporului și a declarat că politica trebuie să fie orientată spre populația săracă.


Fluxul de știri
0