Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ziua vinului: excursii în podgorii și beciurile subterane

© Sputnik / Evgheni PanasencoДень вина
День вина - Sputnik Moldova
Abonare
Programul Zilei Naţionale a Vinului include excursii în podgorii și beciurile subterane.

CHIŞINĂU, 21 sept – Sputnik. Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV) definitivează mai multe programe turistice atractive și oferte speciale în cadrul festivităților dedicate Zilei Naționale a Vinului. 

Вино - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Expert: Ziua vinului este o sărbătoare care nu trebuie anulată

În zilele de 3-4 octombrie, toți doritorii de a savura vinuri moldoveneşti de calitate vor avea posibilitate să viziteze producătorii de vinuri la ei acasă. Vor fi organizate excursii în podgorii și beciurile subterane, se vor găti bucate tradiționale și se vor oferi spre degustare cele mai savuroase vinuri ale Moldovei.

Виноградники в Молдавии - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Moldova, un fel de terra incognita a Europei moderne

Anul acesta,Sărbătoarea Vinului nu va fi organizată în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN). Decizia de a renunța la festivitățile dedicate Zilei Naționale a Vinului în PMAN a fost votată și aprobată de comun acord de către producătorii vinicoli. În circumstanțele create, organizarea evenimentul în PMAN nu este posibilă din motive de securitate.

Sărbătoarea vinului moldovenesc a devenit un punct de atracţie pentru zeci de mii de vizitatori din ţară şi de peste hotare. Anul trecut, pe parcursul celor două zile, evenimentul a fost vizitat de un număr record de persone –130 000. Moldova a fost vizitată de turişti din 37 de state ale lumii. În topul ţărilor cu cei cei mai mulţi cetăţeni veniţi la Chişinău s-au aflat România, Rusia, SUA, Germania şi Turcia.

Timp de două zile, s-au comercializat 95 000 de sticle de vin. Încasările celor 45 de vinificatori aflaţi în PMAN au atins valoarea de 5 milioane de lei.

Pentru organizarea şi desfăşurarea Zilei Naţionale a Vinului în acest an din bugetul de stat au fost alocate 2,8 milioane de lei. 

Fluxul de știri
0