Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Grecia: partidul fostului premier câştigă alegerile parlamentare

© Sputnik / Kostis NtantamisPrimo ministro greco Alexis Tsipras vota al referendum del 5 luglio
Primo ministro greco Alexis Tsipras vota al referendum del 5 luglio - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Formaţiunea condusă de Alexis Tsipras câştigă cele mai multe mandate în Parlamentul de la Atena.

CHIŞINĂU, 21 sept – Sputnik. Fostul premier grec, Alexis Tsipras, a revendicat victoria în alegerile legislative de duminică şi a anunţat o coaliţie cu foştii săi parteneri de guvernare, Grecii Independenţi, pentru „a continua lupta de dragul oamenilor”, relatează DPA în pagina online.

În timp ce rata de participare la vot ar urma să fie cea mai redusă din ultimii cel puţin 65 de ani, rezultatul asigură Syriza, partidul lui Tsipras, cu un nou mandat de a guverna ţara, pentru a implementa măsurile impuse de creditorii internaţionali, potrivit Mediafax.

"Am luptat împotriva unor puteri şi mai mari şi Syriza a dovedit că este prea dură pentru a muri, pentru că are legături profunde cu oamenii", a afirmat Tsipras în cadrul discursului de victorie, alături de liderul partidului Grecii Independenţi, Panos Kammenos.

Grecii Independenţi (Anel) a fost partenerul de coaliţie al Syriza după ce partidul lui Tsipras a ajuns la putere pe un val de sprijin pentru platforma sa antiausteritate în ianuarie.

Potrivit rezultatelor prezentate de Ministerul de Interne după numărarea a 89% din voturi, Syriza a obţinut 35,55% din sufragii, urmând să aibă 145 de parlamentari, inclusiv bonusul de 50 de mandate acordat formaţiunii câştigătoare, din totalul de 300 din Parlamentul grec.

Grecii Independenţi au obţinut 3,67% din voturi, urmând să aibă 10 parlamentari, potrivit rezultatelor parţiale, citate de The Guardian în ediţia online.

Formaţiunea de centru-dreapta Noua Democraţie a obţinut 28,06% din voturi, conform rezultatelor parţiale, astfel că ar urma să aibă 75 de parlamentari. De altfel, liderul partidului Noua Democraţie, Vangelis Meimarakis, şi-a recunoscut înfrângerea în alegeri la două ore după închiderea urnelor.

Partidul de extremă-dreapta Zori Aurii a obţinut 6,97% din voturi şi ar urma să aibă 18 parlamentari.

 

Fluxul de știri
0