Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

La Chișinău se va desfășura Festivalul „A.S.Pușkin”

© Sputnik / Евгений ПанасенкоА. С. Пушкин
А. С. Пушкин - Sputnik Moldova
Abonare
În zilele de 21-22 septmbrie, la Chișinău se va desfășura Festivalul „A.S.Pușkin, sunt din nou cu voi”, consacrat aniversării a 195-a de la sosirea lui Pușkin la Chișinău și Anului literaturii ruse.

CHIŞINĂU, 20 sept – Sputnik. Potrivit organizatorilor, prima zi a Festivalului va demara cu depuneri de flori la monumentul lui Pușkin din Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”, care cândva a purtat numele poetului.

Manifestările vor continua cu inaugurarea auditoriului Pușkin la Centrul Rus de Știință și Cultură (CRȘC) și prezentarea expoziției „Prin locurile pușkiniene din Moldova”.

Specialistul in biografia lui Pușkin, Victor Cușnirenco, va prezenta noua sa carte „Sfântă pentru sufletul poetului”.

Luni, 21 septembrie,  va avea loc ședința Clubului de istorie și literatură al Comunității ruse, „Rusia – Moldova: oameni, evenimente, fapte” cu genericul „Vreau să cânt libertatea lumii”.

La 22 septembrie, la Centrul Rus de Știință și Cultură(CRȘC), va demara jocul intelectual-sportiv pietonal pentru elevi din clasele superioare și studenți, „Călătorie prin Chișinăul pușkinian” („City Quest”).

Doritorii de a participa la concurs trebuie să-şi confirme participarea la adresa pushkin.moldova@gmail.com sau la numărul de telefon: 069 163 989, indicând instituția de învățâmînt și componența nominală a echipei formate din 4-5 persoane.

Festivalul „A.S.Pușkin sunt din nou cu voi” este organizat de Centrul Rus de Știință și Cultură în Republica Moldova și Comunitatea Rusă din Moldova.

Fluxul de știri
0