Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Fost ministru grec: Atena are nevoie de susţinerea amicală a Rusiei

© Sputnik / Юрий Сомов / Accesați arhiva multimediaАфины
Афины - Sputnik Moldova
Abonare
Grecia trebuie să continue dialogul constructiv cu Rusia, consideră fostul ministru al Sănătății din Grecia, Panagiotis Kurumplis.

Chișinău, 18 sept – Sputnik. Soluţionarea problemelor cu care se confruntă Grecia ar putut avea loc într-un context mult mai prietenos, dacă în acest proces ar fi implicată şi Rusia, a declarat fostul ministru al Sănătății din Grecia, Panagiotis Kurumplis.

„Atena trebuie să continue dialogul constructiv cu Rusia, pentru ca soluţionarea problemelor poporului grecesc să decurgă într-un context mai prietenos”, a afirmat el într-un interviu pentru portalul EurActiv, apropiat Comisiei Europene.

Potrivit lui Kurumpils, Atena trebuie să desfășoare o politică externă multivectorială. „În timp ce SUA cooperează cu Iranul, de ce Grecia trebuie susţină politică de excludere a cooperării cu Rusia?”, a opinat el.

Grecia a susținut sancțiunile Uniunii Europene împotriva Rusiei, însă după accederea la putere, în ianuarie 2015, a fostului premier ar Greciei, Alexis Tsipras, lider al coaliției partidelor de extremă stângă, Ministerul de Externe grec a refuzat să sprijine extinderea sancțiunilor împotriva Rusiei. Cu toate acestea, în conformitate cu decizia UE din ianuarie curent, sancțiunile au fost prelungite în luna iunie pentru încă o jumătate de an.



Fluxul de știri
0