Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

În Moldova, furtul de animale domestice este un fenomen obișnuit

© Sputnik / Boris Kavashkin / Accesați arhiva multimediaТеленок
Теленок - Sputnik Moldova
Abonare
În 2015, au fost înregistrate 263 de cazuri de furt al animalelor domestice și 135 – al păsărilor de casă.

CHIȘINĂU, 17 sept – Sputnik. Potrivit datelor Ministerului Afacerilor Interne, furturile (sustragerea ilegală a averii proprietarului) constituie aproximativ jumătate dintre infracțiunile săvârșite în Moldova.

Majoritatea acestor infracţiuni sunt furturi din apartamente, pătrunderi în magazine și în alte locuri în care sunt păstrate bunuri materiale.

În țară se mai înregistrează însă un fenomen care capătă amploare  – cel al furturilor de animale domestice. Potrivit informației Inspectoratului General de Poliție, în primele opt luni ale lui 2015, în țară au fost înregistrate 263 de cazuri de furt de animale și 135 de furturi de păsări de casă. Acești indicatori sunt cu puțin mai mici decât cei atestați în aceeași perioadă a anului trecut.

Este de remarcat şi faptul că nu toate infracțiunile de acest gen sunt descoperite. Răufăcătorii sunt prinşi în doar aproximativ 40 la sută dintre cazuri. Potrivit informației poliției, de cele mai multe ori aceste infracțiuni se comit din cauza că animalele sunt lăsate fără supraveghere. Uneori, sunt atestate și cazuri de escrocherie. Legislația moldovenească prevede pentru furtul animalelor domestice o pedeapsă în formă de amendă până la șase mii de lei sau privațiune de libertate pe un termen de doi ani.

Fluxul de știri
0