Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Obama: problemele SUA sunt create de noi, nu de Rusia sau China

© Sputnik / Сергей ГунеевПрезидент Соединенных Штатов Америки (США) Барак Обама
Президент Соединенных Штатов Америки (США) Барак Обама - Sputnik Moldova
Abonare
Problema Americii nu constă în faptul că Rusia sau China ar putea să o depășească prin strategic, ci în ea însăși și în acțiunile sale, consideră Barak Obama.

CHIŞINĂU, 17 sept — Sputnik. Nu Rusia sau China creează probleme pentru SUA, ci înșiși americanii, a declarat președintele Statelor Unite, Barak Obama, la o întâlnire cu reprezentanții marilor companii americane, în cadrul evenimentului „Business Roundtable”.

Președintele american a răspuns la întrebările celor prezenți cu privire la situația economică actuală a SUA, problemele de securitate cibernetică și relațiile sino-americane.

„Astăzi nu există vreo țară în lume, inclusiv China, care nu ar invidia SUA. Problema noastră nu constă în faptul că, spre exemplu, China, ne va surclasa la negocieri, sau faptul că domnul Putin ne va învinge strategic. <…> Nu sunt problemele noastre, problema noastră suntem noi înșine”, a declarat Obama.

Fluxul de știri
0