Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dezordini la frontiera Ungariei: poliția a folosit tunurile de apă

Abonare
Polițiștii ungari au folosit tunuri de apă și gaze lacrimogene împotriva refugiaților care s-au îmbulzit la frontiera sârbo-ungară. Anterior, imigranții au atacat forțele de ordine, aruncând cu bețe și pietre.

CHIŞINĂU, 17 sept – Sputnik. La frontiera sârbo-ungară, în localitatea Horgos, au izbucnit dezordini, a anunțat miercuri corespondentul RIA Novosti. Polițiștii ungari au utilizat tunuri de apă împotriva refugiaților care au recurs la acțiuni violente, aruncând în ei cu bețe și pietre.

Anterior, imigranții au încercat să doboare gardul ridicat la frontieră, iar ca răspuns, polițiștii au utilizat gaze lacrimogene. În confruntările cu refugiații, care au încercat să traverseze frontiera ungară, au fost răniți 20 de polițiști. Despre aceasta a anunțat pentru RIA Novosti conducerea poliției din regiunea Csongrad. La locul incidentului au fost trimise întăriri, inclusiv trupele speciale ale Centrului Național Antiterorism.

Potrivit organelor de drept din Ungaria, la frontieră s-a acumulat un număr de circa 5 mii de refugiați. Ei încearcă să ajungă în Ungaria și Austria pentru a traversa, ulterior, frontiera Germaniei.

Noua legislație în domeniul imigrației a intrat în vigoare în Ungaria la 15 septembrie. Potrivit acesteia, controlul la frontieră a fost înăsprit considerabil și a fost introduse pedepse pentru trecerea ilegală a acesteia.

Fluxul de știri
0