Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

La Chişinău oamenii îşi iau rămas bun de la actorul Mihai Volontir

Abonare
Sicriul cu corpul neînsufleţit al actorului Mihai Volontir a fost depus miercuri la biserica ortodoxă din Chişinău „Sfânta Teodora de la Sihla”, unde fiecare a avut posibilitatea să-şi ia rămas bun de la marele artist.

Sicriul cu corpul neînsufleţit al actorului Mihai Volontir a fost depus miercuri la biserica ortodoxă din Chişinău „Sfânta Teodora de la Sihla”, unde fiecare a avut posibilitatea să-şi ia rămas bun de la marele artist. Joi, 17 septembrie, de la 10.00 până la 14.00, în incinta Palatului Naţional „Nicolae Sulac” are loc mitingul de doliu. Preşedintele Republicii Moldova a semnat un decret prin care 17 septembrie, ziua în care este înmormântat Mihai Volontir, a fost declarată zi de doliu naţional.

În această zi, drapelele vor fi coborâte în bernă, iar la ora 12.00 va fi păstrat un minut de reculegere. Autorităților publice, întreprinderilor și organizațiilor li se recomandă să renunțe pe 17 septembrie la desfășurarea acțiunilor distractive în masa. Instituţia publică a audiovizualului transmite în direct funeraliile și ceremonia de înmormântare a actorului Mihai Volontir.
Renumitul artist va fi înmormântat la Cimitirul central din Chişinău

Cunoscutul actor a decedat în noaptea de luni spre marți, la vârsta de 81 de ani. Acest lucru l-a anunțat văduva artistului, Efrosinia Dobândă-Volontir. Ea a precizat că motivul decesului a fost ”o boală îndelungată”. Actorul a murit la Chișinău, la Spitalul Clinic Republican (SCR). În ultimele două luni și jumătate, Volontir s-a aflat permanent la tratament, mai întâi în Spitalul Municipal din Bălți, iar apoi la SCR. Potrivit medicilor, actorul a decedat pentru că s-au agravat mai multe boli de care suferea artistul, în cea mai mare parte din cauza vârstei înaintate.

Fluxul de știri
0