Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

BNM trebuie să reziste până la 6 octombrie, a declarat Streleţ

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Accesați arhiva multimediaМеждународный валютный фонд
Международный валютный фонд - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit Prim-ministrului, BNM are misiunea de a menţine stabil leul până la semnarea acordului cu FMI.

CHIŞINĂU, 16 sept — Sputnik. Până la data de 6 octombrie, care este ultima zi a preconizatei aflări a misiunii FMI în Republica Moldova, BNM trebuie să reuşească să menţină stabilitatea monedei naţionale, a declarat miercuri premierul Valeriu Streleţ.

Valeriu Streleţ, Prim-ministrul RM - Sputnik Moldova
Streleţ aşteaptă ca misiunea FMI să vină în Moldova la 22 septembrie

Dânsul a făcut şi unele precizări referitoare la capacitatea Guvernului de a-şi onora obligaţiile la plata pensiilor şi a salariilor. „Doar am menţionat că la nivel de executare a bugetului nu avem fenomene ce ar periclita plata pensiilor şi a salariilor, care ar putea să conducă la deprecierea rapidă a monedei naţionale”, a spus Streleţ.

Premierul a mai subliniat că BNM trebuie să găsească instrumentele şi metodele necesare pentru a menţine stabilitatea monedei naţionale până la momentul semnării unui acord cu FMI.

„Noi avem speranţa că după discuţiile cu FMI şi cu partenerii de dezvoltare, care ne-au asigurat că imediat ce ajungem la un acord cu FMI, vom putea miza pe reluarea finanţărilor pentru stabilizare macrofinanciară, vom reuşi să nu admitem deprecierea leului. Dar până atunci BNM trebuie să ţină situaţia sub control”, a specificat Prim-ministrul.

 

Fluxul de știri
0