Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Doi poliţişti au fost încătuşaţi de ofiţerii CNA

© Sputnik / Евгений ПанасенкоНациональный центр по борьбе с коррупцией
Национальный центр по борьбе с коррупцией - Sputnik Moldova
Abonare
Oamenii legii ar fi estorcat şi primit 200 de euro.

CHIŞINĂU, 16 sept – Sputnik. CNA anunţă că doi ofiţeri de poliţie din Leova au fost reţinuţi în flagrant delict de Direcţia Generală Teritorială „Sud” a CNA şi procurorii anticorupţie. Ei sunt bănuiţi de corupere pasivă.

monete euro - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Poliţişti reţinuţi pentru estorcarea sumei de o mie de euro

Fapta celor doi poliţişti a fost denunţată de o persoană, de la care ei ar fi estorcat şi primit 200 de euro pentru a nu iniţia un proces contravenţional pe faptul conducerii mijlocului de transport în stare de ebrietate. Reţinerea a avut loc chiar în momentul primirii banilor, notează CNA. Oamenii legii se aflau în acel moment într-un automobil de serviciu cu care ar fi încercat să părăsească locul comiterii faptei după ce ar fi aruncat prin geamul maşinii banii estorcaţi. Mai mult, potrivit sursei, ei ar fi opus rezistenţă ofiţerilor CNA care au efectuat reţinerea.

Acest caz va fi cercetat în baza articolului 324, alineatul 2)  litera c) din Codul penal. Cei doi bănuiţi riscă o pedeapsă cu închisoare de la 5 la 10, ani cu amendă în mărime de la 6000 la 8000 unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.

 

Fluxul de știri
0