Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Banca Mondială a alocat Kievului 500 de milioane de dolari

© Sputnik / Mihail Kutuzovدارایی های بلوکه شده ایران 92 میلیارد دلار تخمین زده می شود
دارایی های بلوکه شده ایران 92 میلیارد دلار تخمین زده می شود - Sputnik Moldova
Abonare
Creditul alocat pentru anul 2015, în sumă de 500 de milioane de dolari, este destinat implementării reformelor în sectorul bancar, pe fundalul crizei financiare din Ucraina.

CHIŞINĂU, 16 sept — Sputnik. Banca Mondială a aprobat alocarea pentru Ucraina a unui credit în sumă de 500 de milioane de dolari pentru dezvoltarea sectorului financiar, se menționează în comunicatul de presă al instituţiei.

„Noua finanțare vine să susțină o serie de măsuri prioritare în desfășurarea reformelor din sectorul bancar, ca răspuns la criza financiară din Ucraina”, se spune în comunicatul Băncii. Directorul Băncii Mondiale pentru Belarus, Moldova și Ucraina, Tsimyao Fan, a declarat că reformele din sectorul bancar vor contribui la reluarea creditării în sectorul economiei reale și vor stimula restabilirea creșterii economice.

Creditul a fost alocat în cadrul programului Băncii Mondiale pentru Ucraina, în sumă totală de două miliarde de dolari pentru anul 2015.

Fluxul de știri
0