Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Declaraţie: parteneriatul economic dintre Moldova şi Belarus este unul exemplar

© Preşedinţia Republicii MoldovaAleksandr Lukaşenko şi Nicolae Timofti
Aleksandr Lukaşenko şi Nicolae Timofti - Sputnik Moldova
Abonare
Republica Moldova şi Republica Belarus, chiar dacă urmează diferiţi vectori de integrare, au reuşit să pună bazele unui parteneriat comercial-economic exemplar.

CHIŞINĂU, 16 sept – Sputnik. În opinia ministrului Economiei, Stephane Bride, relațiile comercial-economice dintre Moldova și Belarus constituie un exemplu elocvent al relaţiilor de parteneriat strategic dintre două state, care urmăresc scopul implementării unor proiecte reciproc avantajoase pentru ambele părţi.

Продажа молдавских вин - Sputnik Moldova
Belarus, în topul partenerilor comerciali ai Moldovei

Drept exemplu, în opinia lui Bride, poate servi acordul dintre ministerul Economiei din Moldova și ministerul Industriei din Belarus privind implementarea proiectului comun de renovare a parcului de autobuse în țara noastră, care la moment este la faza de avizare, se spune într-un comunicat al ministerului moldovean al Economiei.

Sursa notează că marţi Stephane Bride a avut o întrevedere de lucru cu Ambasadorul Republicii Belarus în Republica Moldova, Serghei Ciciuc. Demnitarul moldovean l-a informat pe diplomatul belarus că ţara noastră este interesată de propunerile unor agenți economici din Belarus privind inițierea proiectelor investiționale în Moldova, în domeniile legate de utilizarea deşeurilor, dezvoltarea energiei regenerabile și biomasei, construcțiilor, etc.

„La rândul său, Ambasadorul Serghei Ciciuc, a specificat că cooperarea comercial-economică dintre Republica Moldova, care are drept vector integrarea în Uniunea Europeană, și Republica Belarus, axată pe aprofundarea relațiilor în cadrul Uniunii Vamale, constituie un exemplu pentru alți parteneri de colaborare în stabilirea unor relații reciproc avantajoase cu țara noastră, a notat sursa citată.

Fluxul de știri
0