Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Chirtoacă continuă să atace ”Codreanca”

© Sputnik / Captură privesc.euDorin Chirtoacă, PL
Dorin Chirtoacă, PL - Sputnik Moldova
Abonare
Primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, nu se dezminte şi continuă să rezolve în propria-i manieră problemele capitalei.

CHIȘINĂU, 14 sept – Sputnik. Olga Eliseeva. După scandalul legat de construcția blocului de locuit din fața Clubului sportiv de dans ”Codreanca”, primarul Chișinăului, Dorin Chirtoacă, atacă conducerea clubului cunoscut în întreaga lume. La ședința serviciilor operative a administrației municipale, primarul a declarat că conducerea şcolii de dans ”Codreanca” trebuie să dea explicații în privinţa construcției clădirii școlii pe teritoriul parcului ”Dendrariu”.

”Clubul de dans ”Codreanca” trebuie să dea explicații. De ce și-au construit propria intrare în parc, au dărâmat gardul și și-a construit un oficiu. În cazul construcției, acolo este păstrat un acces de 5-10 metri”, a remarcat primarul.

Șeful Clubului de dans sportiv ”Codreanca”, Petru Gozun, a declarat pentru Sputnik, că Chirtoacă aplicând tactica ”cea mai bună apărare e atacul”, încercând să antreneze direcția școlii într-o dispută, pentru ca astfel să abată atenția de la propriile încălcări și de la construcția ilegală.

Clubul de dans ”Codreanca" a fost construit la inițiativa fostului președinte Mircea Snegur. În 1995, au fost luate două decizii ale primăriei cu privire la alocarea unui teren pentru construcția centrului și a unei parcări. Există și acordul Spațiilor Verzi. Pe locul unde se află Clubul nu erau arbori, era un spaţiu viran. Acest lucru este fixat și în documente. Locul nu era ocupat de nimeni și era stabilit în planul arhitectural al orașului”, a spus interlocutorul.

Potrivit lui Gozun, pentru primarul Chirtoacă nu ar fi o problemă să apeleze la documente și să se convingă de legitimitatea construcției clubului. Ca răspuns la afirmațiile primarului că trecerile au câte 5-10 metri, Gozun a remarcat că acestea sunt blocate de mai bine de o lună”. Iar la ieșirea de aproximativ un metru, care a mai rămas, este săpată o fântână în care ar putea să cădă un copil. Acum în general nu există acces, nu este evacuat măcar gunoiul. El minte fără rușine”, a declarat Gozun.

La câțiva metri de parcul ”Dendrariu”, şi Universitatea Pedagogică de Stat Ion Creangă a început construcția unui bloc cu cincisprezece etaje. Anterior, în semn de protest împotriva construcției ilegale, elevii de la clubul ”Codreanca” au organizat o acţiune de protest inedită, după care primăria orașului a anunțat stoparea lucrărilor de construcție pe terenul respectiv. In pofida interdicției, pe teritoriul adiacent clubului ”Codreanca” excavatorul constructorului a săpat ceea ce a mai rămas din intrarea-ieșire, iar primarul a început să atace cunoscutul club de dans din Moldova.

 

Fluxul de știri
0