Forțele de ordine au tras asupra unor turişti străini în Egipt

© Sputnik / Ю. Яснев / Accesați arhiva multimediaПирамида Хеопса в Гизе
Пирамида Хеопса в Гизе - Sputnik Moldova
Abonare
Majoritatea celor decedați sunt cetățeni ai Mexicului şi au fost confundaţi cu teroriştii.

CHIȘINĂU, 14 sept – Sputnik. Douăzeci de oameni, care au fost luați drept teroriști, au fost împușcați în Egipt, în orașul El-Vahat, în noaptea de duminică spre luni, de colaboratori ai organelor de forță, transmite RIA Novosti.

Majoritatea celor decedați sunt turişti, cetățeni ai Mexicului, iar câţiva — egipteni. Încă zece oameni din același grup turistic au fost răniți. Ei au fost transportați la spital. Cazul se cercetează.

Forțele de ordine au deschis focul asupra turiștilor în timp ce urmăreau niște teroriști. Vehiculele în care se deplasa grupul de străini au fost luate drept transport al infractorilor.

Directorul executiv al Asociației operatorilor de turism din Rusia, Maia Lomidze, a declarat că tragedia din El-Vahat nu trebuie să reducă nivelul de popularitate a Egiptului printre turiștii ruși, deoarece rușii nu merg în acele regiuni ale țării care nu sunt recomandate de agențiile turistice.

”Turiștii care au nimerit sub focul forțelor de ordine în Egipt călătoreau în acele regiuni ale țării care sunt interzise vizitării și în mașini fără însemne de recunoaștere. Turiștii ruși nu merg în aceste raioane nici cu permisiune, nici fără permisiune”, a spus Lomidze.

În legătură cu cele întâmplate, autoritățile din Egipt intenționează să limiteze intrarea în țară a cetățenilor din Africa de Nord, parțial, din Libia, Algeria și Maroc. Pentru originarii din aceste țări se vor face excepții doar în cazul în care va intra un grup de turiști ce va depăși numărul de zece oameni. Structurile de forță ale Egiptului au explicat că această măsură este temporară și este introdusă doar cu scopul de a împiedica trecerea hotarului de către extremiștii din Africa de Nord.

În vara lui 2013, când președintele islamist Muhammed Mursi a fost înlăturat de la putere, extremiștii religioși au prins la curaj. Teroriștii acționează în Egipt, în principiu, în nordul peninsulei Sinai, dar tot mai des au loc acte teroriste și în alte regiuni ale țării.

Fluxul de știri
0