Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un distribuitor de energie electrică are soluţii pentru problema tarifelor

© Sputnik / Марина Лысцева / Accesați arhiva multimediaЛампы
Лампы - Sputnik Moldova
Abonare
„GasNaturalFenosa” a făcut o serie de propuneri pentru redresarea situaţiei în domeniul stabilirii tarifelor pentru electricitate.

CHIŞINĂU, 11 sept – Sputnik. Un reprezentant al „GasNatural Fenosa” a făcut vineri o serie de propuneri pentru soluţionarea problemelor care au apărut în sectorul energetic în legătură cu stabilirea mărimii tarifelor.

Sedinta la ANRE - Sputnik Moldova
Societate
ANRE s-a răzgândit şi a suspendat majorarea tarifelor

Într-o discuţie ce a avut loc vineri la sediul Guvernului, Directorul General al Afacerilor Reglementate „GasNatural Fenosa”, Antoni Peris Mingot, i-a sugerat premierului Valeriu Streleţ că Legea privind energia electrică ar trebui să conţină prevederi clare în privinţa termenilor de examinare a solicitărilor de ajustare a tarifelor, menţionează serviciul de presă al Guvernului. O altă propunere a reprezentantului distribuitorului de energie electrică, „GasNaturalFenosa”, a fost crearea unui fond de amortizare a deficitului financiar dintre costul achiziţiei de energie electrică şi venitul din vânzarea acesteia, a notat sursa.

Potrivit reprezentantului distribuitorului, majorarea cu 37 la sută a tarifului pentru electricitate, decizie ce a fost suspendată, ar acoperi doar costurile de achiziţie şi nu ar permite recuperarea pierderilor suportate în trecut de companie.

Valeriu Streleţ s-a arătat deschis pentru discuţii şi pentru identificarea de soluţii la problemele invocate.

Fluxul de știri
0