Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Die Zeit: Fără Moscova, Occidentul este neputincios împotriva barbarilor

© Sputnik / Andrey SteninBandiera ISIS
Bandiera ISIS - Sputnik Moldova
Abonare
Politicienii şi diplomaţii trebuie să demonstreze determinare în lupta împotriva ticăloşiilor „Statului Islamic”, scrie Die Zeit.

CHIŞINĂU, 11 sept – Sputnik. Fără ajutorul Moscovei şi Teheranului, înfrângerea SI este imposibilă, scrie publicaţia germană Die Zeit.

Milioane de oameni din Siria trec prin iadul războiului. Fluxul de refugiaţi din regiunile cuprinse de război ar trebui să-i mobilizeze pe politicieni şi diplomaţi să căute, în sfârşit, la turaţii maxime, o ieşire din masacrul sirian, scrie autorul articolului.

Vladimir Putin og Barack Obama - Sputnik Moldova
Obama: acordul cu Iranul ar fi fost imposibil fără Rusia

Până la moment, toate eforturile au fost în zadar. Şi totuşi, noile eventuale negocieri ar avea mai mult succes decât cele desfăşurate în ultimii patru ani. Premisa este acordul privind programul nuclear iranian. Rusia a jucat un rol constructiv la elaborarea documentului. Acordul la care s-a ajuns cu Teheranul ar putea da un impuls nou acţiunilor legate de căutarea unei soluţii pentru Siria, consideră jurnalistul.

Europenii, americanii, ruşii, dar şi multe state arabe sunt unite în ideea că trebuie înfrântă în primul rând conducerea „Statului Islamic”. În teritoriile controlate de SI, se produce un masacru adevărat. Lupta cu SI este o prioritate. Rusia şi Iranul sunt în mod obiectiv aliaţii Occidentului în războiul împotriva „Statului Islamic” şi acest război nu poate fi câştigat fără Moscova şi Teheran, scrie Die Zeit.


Fluxul de știri
0