Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Candu şi Streleţ au promis o cooperare mai strânsă între Parlament şi Guvern

© gov.mdAndrian Candu şi Valeriu Streleţ
Andrian Candu şi Valeriu Streleţ - Sputnik Moldova
Abonare
Şefii executivului şi legislativului s-au întâlnit pentru a pune la cale cooperarea dintre cele două instituţii.

CHIŞINĂU, 11 sept – Sputnik. Prim-ministrul şi Preşedintele Parlamentului s-au întâlnit vineri pentru a coordona mai eficient interacţiunea dintre executiv şi legislativ. Cei doi oficiali au anunţat că au coordonat priorităţile Guvernului şi cele ale Parlamentului.

Andrian Candu Андриан Канду - Sputnik Moldova
Politică
Candu a anunţat că procurorul român-european va ajunge în curând la Chişinău

Trebuie să accelerăm procedura de examinare a mai multor proiecte de acte legislative, astfel încât să se regăsească pe agenda Parlamentului documentele cele mai urgente. Am vorbit despre proiectele ce ţin de Acordul de asociere cu UE. Ne dorim un dialog mult mai eficient. Ar fi binevenite asemenea întâlniri cel puţin odată pe lună”, a spus Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu.

La rândul său, Prim-ministrul Valeriu Streleţ a declarat după discuţii că în timpul apropiat „viteza procesului legislativ va fi în continuă creştere. De la Guvern vor veni tot mai multe proiecte de acte legislative. Avem un plan de acţiuni pentru implementarea Acordului de asociere. Guvernul acţionează ritmic. Am expediat deja 33 de proiecte ce urmează a fi examinate în regim prioritar de Parlament. La 19 octombrie va avea loc şedinţa Consiliului de asociere şi până atunci trebuie să recuperăm o serie de întârzieri”, a spus premierul.

Cei doi oficiali au subliniat că proiectele prioritare vizează energetica, metrologia şi standardizarea, combaterea corupţiei, procuratura şi relaţiile cu minorităţile etnice.

 

Fluxul de știri
0