Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Streleţ către investitorii străini: Moldova trece printr-o perioadă dificilă

© Guvernul Republicii MoldovaValeriu Streleţ
Valeriu Streleţ - Sputnik Moldova
Abonare
Valeriu Streleţ le-a spus investitorilor străini că Moldova trece printr-o perioadă dificilă, dar i-a asigurat pe aceştia de sprijinul executivului.

CHIŞINĂU, 11 sept – Sputnik. Joi seara, premierul Valeriu Streleţ a avut o întrevedere cu reprezentanţii Asociaţiei Investitorilor Străini. Şeful Guvernului i-a informat pe aceştia că ţara noastră parcurge o perioadă dificilă, dar executivul nu renunţă la identificarea de posibilităţi pentru a-şi duce la îndeplinire planul de activitate.

Potrivit lui Streleţ, „Guvernul își va îndeplini obligațiile indiferent de situația actuală”.

Serviciul de presă al Guvernului notează că investitorii l-au informat pe premier că aceştia se confruntă cu probleme. „Majoritatea impedimentelor au un caracter istoric și necesită implicarea urgentă a Guvernului”, au declarat reprezentanţii asociaţiei de investitori străini, dar s-au arătat convinşi că „Republica Moldova poate atrage mai multe investiţii dacă Guvernul va fi mai aproape de investitori”. O declaraţie în acest sens a făcut preşedintele Asociaţiei, Ridha Tekaia.

Premierul le-a promis investitorilor sprijin şi a convenit cu aceştia să continue dialogul.

Fluxul de știri
0