Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Preşedintele Argentinei speră la integrarea ţării sale în BRICS

© Sputnik / Alexei DruzhininLa présidente argentine Cristina Kirchner
La présidente argentine Cristina Kirchner - Sputnik Moldova
Abonare
Cristina Fernandez este convinsă că BRICS trebuie extinsă din contul ţărilor în curs de dezvoltare.

CHIŞINĂU, 11 sept – Sputnik.  Preşedintele Argentinei, Cristina Fernandez, şi-a exprimat speranţa că ţara sa va adera la BRICS.

În cadrul unui eveniment la Buenos Aires, Fernandez l-a rugat pe ex-preşedintele Braziliei, 
Luiz Inácio Lula da Silva, de care o leagă relaţii prietenoase şi viziuni politice similareare, să contribuie la acest proces. „Lula, trebuie să deveniţi un ambasador al Argentinei, pentru ca ţara să se integreze în BRICS şi să nu mai existe BRICS, ci BRICSA”, scrie portalul argentinian La Nacion, cu referire la Fernandez.

BRICS este o uniune formată din cinci ţări care au un curs rapid de dezvoltare. În componenţa ei intră Brazilia, Rusia, India, China şi Republica Africa de Sud. Ambasadorul Indiei în Buenos Aires declara anterior că Argentina şi-a arătat interesul faţă de aderarea la BRICS.

Potrivit lui Fernandez, BRICS ar trebui să-şi extindă în continuare rândurile prin aderarea altor ţări cu un ritm de dezvoltare bun.


Fluxul de știri
0