Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Volumul producţiei industriale a crescut cu aproape 7%

© Sputnik / Vitaly Timkiv / Accesați arhiva multimediaЗавод
Завод - Sputnik Moldova
Abonare
În şapte luni ale anului, indicele producţiei industriale a marcat o creştere cu 6,7%

CHIŞINĂU, 11 sept – Sputnik. Volumul producţiei industriale a crescut în 7 luni ale anului cu 6,7%, faţă de aceiaşi perioadă a anului trecut.

Industria extractivă a înregistrat o descreştere a volumului producţiei cu 4,0%, iar industria prelucrătoare — cu 7,9%.

În ianuarie-iulie, industria alimentară în ansamblu a înregistrat o creştere a volumului de producţie cu 4,0%. Volumul producţiei a crescut în special la producţia de băuturi răcoritoare nealcoolice; producţia de ape minerale şi alte ape îmbuteliate – cu 18,4%, fabricarea uleiurilor şi grăsimilor vegetale şi animale – cu 17,3%, prelucrarea şi conservarea fructelor şi legumelor – cu 15,4%.

În acelaşi timp s-au înregistrat reduceri ale volumului de producţie la distilarea, rafinarea şi mixarea băuturilor alcoolice – cu 41%, prelucrarea şi conservarea peştelui – cu 25,1%.

Totodată, în perioada de referinţă au avut loc reduceri ale volumului de producţie la fabricarea produselor de tutun – cu 56,4% şi în industria metalurgică – cu 17,2%.

Sectorul energetic a înregistrat creşterea volumului producţiei cu 7,4%.

Fluxul de știri
0