Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Victor Osipov se va întâlni cu noul reprezentant politic al Tiraspolului

© Sputnik / Мирослав РотарьVictor Osipov
Victor Osipov - Sputnik Moldova
Abonare
La Tiraspol a avut loc întâlnirea reprezentanților politici în reglementarea transnistreană.

CHIŞINĂU, 11 sept – Sputnik. Reprezentanții politici în reglementarea transnistreană din partea Chișinăului și Tiraspolului, Victor Osipov şi Nina Ştanski, au avut o întâlnire la sediul Misiunii OSCE din Tiraspol. La discuţii au asistat reprezentanții participanților din cadrul formatului de negocieri „5+2”.

În cadrul discuțiilor a fost abordată problema privind traversarea frontierei de stat moldo-ucrainene de către vehiculele “cu numere de înregistrare transnistrene”. Osipov a subliniat că această măsură aplicată de Poliția de frontieră a Republicii Moldova reprezintă o conformare la normele internaționale care funcționează și la celelalte puncte de trecere a frontierei. Reprezentantul Chișinăului a menționat că autoritățile moldovenești admit în continuare să circule în interiorul țării vehiculele “cu numere de înregistrare transnistrene”. 

ОБСЕ проконтролировало места отвода артиллерии в Донецкой области - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Osipov şi Ştanski se întâlnesc joi la Tiraspol

„Totuși, există mai multe aspecte și preocupări, în acest context, atât față de problemele pe care le întâmpină deținătorii mijloacelor de transport din Transnistria, cât și față de problemele de evaziune fiscală și alte consecințe negative, generate de utilizarea vehiculelor “cu numere de înregistrare transnistrene””, a declarat Osipov.

Vicepremierul a insistat asupra necesității de a relua activitatea grupului de lucru sectorial pentru transport auto, pentru a definitiva o soluție în interesul deținătorilor de mijloace de transport auto din Transnistria.

Victor Osipov - Sputnik Moldova
Politică
Victor Osipov: la formatul „5+2” am putea să revenim în toamnă

Reprezentantul Chișinăului a readus pe agenda discuțiilor chestiunea asigurării liberei circulații a cetățenilor moldoveni în Transnistria, inclusiv a demnitarilor de stat din Republica Moldova. Tiraspolul a fost atenționat asupra obligației de a respecta certificatele internaționale de asigurare obligatorie auto (cartea verde), având în vedere practicile de impunere a asigurărilor suplimentare pentru conducătorii auto din alte țări, cei mai mulți fiind din Ucraina. Chișinăul consideră necesară eliminarea acestei practici, care poate avea consecințe grave în primul rând pentru conducătorii auto din Transnistria dar și de pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

Reprezentanții politici au ajuns la înţelegerea ca în timpul apropiat să fie convocate şedinţe ale grupurilor de lucru de specialitate în cadrul cărora să fie examinate un şir de probleme ce ţin de tarifele la transport, logistica transportării mărfurilor.

La finalul întâlnirii, Nina Ștanski a anunțat despre încetarea atribuțiilor sale și numirea unui nou reprezentant politic al Tiraspolului pentru reglementarea problemei transnistrene. În prealabil, s-a convenit ca următoarea întâlnire în formatul “1+1” să aibă loc la 25 septembrie, la Chişinău.


Fluxul de știri
0