Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Judecătorii români le vor arăta magistraţilor moldoveni cum se luptă cu corupţia

© Sputnik / Andrei Starostin / Accesați arhiva multimediajustice, суд
justice, суд - Sputnik Moldova
Abonare
Un specialist în domeniul anticorupției judiciare, membru al Consiliului Superior al Magistraturii din România, vine la Chișinău.

CHIŞINĂU, 11 sept – Sputnik. Judecătorul Cristi Danileț, membru al Consiliului Superior al Magistraturii din București, se va afla săptămâna viitoare la Chișinău, pentru a participa la Conferința: „Anticorupția: Situația actuală și studiul de caz al României”. Evenimentul este organizat de Institutul de Politici și Reforme Europene (IPRE), în colaborare cu Institutul de Politici Europene de la Berlin.

Călin Nistor - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Procurorul-şef adjunct al DNA va învăţa Moldova cum să combată corupţia

Danileț va prezenta experiența statului vecin în lupta cu corupția. Un raport similar va avea în cadrul conferinței şi un alt invitat special din România, Procurorul-șef adjunct al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Nistor Călin. Pe 16 septembrie va fi organizată o conferință de presă cu participarea acestora.

La conferința care se va desfășura în perioada 15-16 septembrie au fost invitați experți internaționali, reprezentanți ai societății civile, ai instituțiilor naționale de drept, precum și ai instituțiilor mass-media.

Evenimentul se va încheia cu un set de recomandări pentru autoritățile din Moldova în vederea consolidării mijloacelor de luptă cu corupția, adaptate la cele mai bune practici europene.

Fluxul de știri
0