Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Papa de la Roma vrea să discute cu Putin despre Siria și refugiați

© Sputnik / Sergey GuneevПрезидент России Владимир Путин и папа римский Франциск во время встречи в Ватикане
Президент России Владимир Путин и папа римский Франциск во время встречи в Ватикане - Sputnik Moldova
Abonare
Anterior, s-a anunțat că Papa de la Roma ar vrea să aibă o întrevedere cu președintele Rusiei, Vladimir Putin, în cadrul vizitei sale la New York, la Adunarea Generală ONU.

CHIŞINĂU, 10 sept – Sputnik. Papa de la Roma, Francisc, ar vrea să discute la New York cu președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, despre Siria și situația excepțională privind refugiații, informează agenția italiană askanews, cu referire la surse diplomatice.

Russian President Vladimir Putin listens to a question during his annual televised phone-in with the nation in central Moscow on April 16, 2015. - Sputnik Moldova
Miercuri Vladimir Putin se va întâlni cu Papa Francisc

„Putin va asculta ideile Papei privind reglementarea crizei siriene, în special, soluțiile propuse de Sfântul Scaun, pentru a încerca să oprească criza umanitară”, a spus sursa, subliniind că „dialogul dintre Vatican și Moscova în problema siriană este deja unul de durată”.

Anterior s-a anunțat că Papa de la Roma ar vrea să aibă o întrevedere cu președintele Rusiei, Vladimir Putin, în cadrul vizitei sale la New York, la Adunarea Generală ONU.

Potrivit agenției Associated Press, cu referire la nunțiul apostolic, arhiepiscopul Bernardito Aouzou, ambasador la ONU, discursul Papei  la Adunarea Generală ONU va avea loc la 25 septembrie.

Papa de la Roma s-a mai întâlnit cu Putin la 10 iunie 2015 și în noiembrie 2013 la Vatican.

Fluxul de știri
0