Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Peste 1300 de încălcări rutiere, depistate în cadrul operațiunii „Autobuz”

© Sputniktransport транспорт
transport транспорт - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Operaţiunea „Autobuz”: sute de maşini care transportă călători, cu defecţiuni tehnice.

CHIŞINĂU, 10 sept – Sputnik.  Pe durata operațiunii ”Autobuz” au fost întreprinse 46 de inspectări ale întreprinderilor auto antrenate în transportarea pasagerilor în comun și 102 verificări ale unităților de transport public privind starea tehnică a acestora. 

autobuz - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Starea tehnică a autobuzelor şcolare, verificată de inspectorii auto

Polițiștii au depistat peste 550 unități de transport public care nu corespundeau normelor tehnice în vigoare, cu defecţiuni tehnice ale sistemului de frânare sau ale mecanismului de direcție. 45 de unități de transport nu au fost suspuse reviziei tehnice. De asemenea, 297 de conducători de maxi-taxi au încălcat normele de capacitate a transportării pasagerilor în unitățile de transport public. 

În consecință, 1330 de contravenții au fost constate si documentate. Zece procese contravenționale au fost inițiate și 35 de prescripții eliberate pe numele administratorilor întreprinderilor auto. În același timp, le-au fost ridicate plăcuțele de înmatriculare la 35 de unități de transport public până la înlăturarea neajunsurilor depistate. 

Scopul operaţiunii ”Autobuz” desfășurată de Inspectoratul Național de Patrulare,  în perioada 17 august – 7 septembrie, a fost de a verifica condițiile de transportare a pasagerilor cu mijloacele de transport în comun. 

 

 

Fluxul de știri
0