Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

La Kiev a fost cerută demisia șefului MAI și procurorului general

© Sputnik / Alexei VovkУчастники протестных акций у здания Верховной рады в Киеве во время столкновений с сотрудниками правоохранительных органов
Участники протестных акций у здания Верховной рады в Киеве во время столкновений с сотрудниками правоохранительных органов - Sputnik Moldova
Abonare
În faţa protestatarilor din preajma clădirii MAI al Ucrainei a ieșit consilierul șefului de Interne, Zorean Șkireak, care a declarat că din punct de vedere politic și ministrul afacerilor interne Arsen Avakov, și procurorul general Viktor Șokin sunt în drept să-și ocupe funcțiile.

CHIȘINĂU, 10 sept – Sputnik. Protestatarii au organizat un pichet lângă clădirea MAI al Ucrainei, cerând demisia ministrului afacerilor interne Arsen Avakov și a procurorului general Victor Șokin, transmite RIA Novosti.

Activiștii declară că până în prezent nu au fost pedepsiți vinovații pentru crimele din timpul Euro-maidanului. manifestanţii îi acuză pe funcționari de faptul că acționează la fel ca fosta guvernare a țării. În fața protestatarilor a ieșit consilierul șefului MAI, Zorean Șkireak, pentru a răspunde la întrebările acestora.

”Oamenii care continuă să muncească — şi există ordinul președintelui în acest sens — au dreptul din punct de vedere politic să ocupe aceste funcții”, a spus Șkireak.

Criza politică s-a declanșat în Ucraina în noiembrie 2013, când cabinetul de miniștri a anunțat stoparea procesului de integrare europeană a țării. Protestele în masă, numite Euro-maidan, au început în piața Independenței și au cuprins întreaga Ucraină. În ianuarie-februarie 2014, acestea au degenerat în ciocniri dintre radicali și forţele de ordine, decedând mai mult de 100 de oameni. După răsturnarea puterii de stat din februarie 2014, noua putere a iniţiat dosare penale împotriva angajaților poliției care au oprit radicalii.

Fluxul de știri
0