Пожар - Sputnik Moldova
Accidente
Sputnik Moldova vă prezintă operativ informații despre accidente, incendii și alte întâmplări care se produc în țară. Urmăriți portalul nostru pentru a afla primii știri de ultimă oră.

Din cauza taifunului, în Japonia au avut de suferit 16 persoane

© Sputnik / Юрий Сомов / Accesați arhiva multimediaБуддийский храм в Токио
Буддийский храм в Токио - Sputnik Moldova
Abonare
Locuitori din șapte prefecturi ale Japoniei s-au adresat după ajutor medical după taifun.

CHIȘINĂU, 10 sept – Sputnik. Cel puțin șaisprezece oameni au avut de suferit în Japonia din cauza taifunului ”Kilo”, care s-a abătut asupra teritoriului țării noaptea trecută, relatează canalul central de televiziune din Japonia, NHK.

Potrivit autorităților, locuitorii a șapte prefecturi din Tokyo s-au adresat după ajutor medical în urma stihiei. Serviciul meteorologic principal de stat al țării avertizează că pericolul de naufragiu și alunecări de teren se păstrează în regiunile muntoase. În zona prin care a trecut taifunul, în unele regiuni au căzut aproximativ 400 mm de precipitații în ultimele ore.

În prezent ”Kilo” a traversat principala insula japoneză, Honshu, și continuă să se îndrepte spre nord-vest, pierzând treptat din intensitate. Viteza vântului în epicentrul ciclonului constituie 18m/sec, iar rafalele ating 25m/sec.

”Kilo” este al optsprezecelea taifun care s-a format deasupra Oceanului Atlantic în acest sezon.

 

Fluxul de știri
0