Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Militarii Armatei Naţionale sunt instruiţi în testarea chimică a muniţiilor

© Photo : Ministerul Apărăriibomba
bomba - Sputnik Moldova
Abonare
Ofiţerii moldoveni sunt instruiţi de către experţi străini la capitolul testarea chimică a muniţiilor.

CHIŞINĂU, 10 sept – Sputnik. Un grup de militari ai Armatei Naţionale participă la un curs avansat în domeniul managementului stocurilor de armament şi muniţii.

Evenimentul este organizat de Ministerul Apărării, în colaborare cu Misiunea OSCE în Republica Moldova, şi se desfăşoară la Baza militară de instruire a Armatei Naţionale şi depozitul de muniţii al Brigăzii de infanterie motorizată „Ştefan cel Mare”.

Până la 25 septembrie, 11 ofiţeri şi subofiţeri din cadrul unităţilor militare vor fi instruiţi de către experţi din Austria, Germania şi Suedia la capitolul testarea chimică a muniţiilor din depozitele Armatei Naţionale prin diferite procese de îmbătrânire artificială a muniţiilor şi analiza stabilităţii acestora.

Militarii se vor familiariza, de asemenea, cu modul de utilizare a unui mini-laborator mobil de testare chimică, care cuprinde instrumente şi dispozitive pentru determinarea gradului de uzură a muniţiilor.

În cadrul activităţii va fi elaborat un ghid tehnic în domeniul managementului muniţiilor, care va fi folosit ulterior în instruirea militarilor moldoveni.

Cursul specializat în domeniul managementului stocurilor de armament şi muniţii se desfăşoară în baza Memorandumului de înţelegere între Ministerul Apărării şi OSCE cu privire la punerea în aplicare a Programului complex în domeniul armelor de calibru mic şi armament uşor şi al armamentului convenţional în Republica Moldova, semnat la 28 octombrie 2010.


Fluxul de știri
0