Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Sarkozy: crearea unor condiţii de război rece cu FR este o eroare gravă

© Sputnik / Mihail Klementiev / Accesați arhiva multimediaПрезидент Франции Николя Саркози
Президент Франции Николя Саркози - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit fostului președinte al Franței, comunitatea internaţională are nevoie de Rusia în reglementarea crizei siriene și în lupta cu gruparea teroristă ”Statul Islamic”.

CHIŞINĂU, 10 sept – Sputnik. Fostul președinte al Franței, Nicolas Sarkozy, a calificat crearea stării de război rece cu Rusia drept o gravă eroare.

„Crearea condiţiilor pentru un război rece cu Rusia este o eroare gravă”, a declarat Sarkozy într-un interviu pentru ziarul francez Le Figaro.

„Comunitatea internaţională are nevoie de Rusia pentru reglementarea crizei siriene și în lupta cu SI. Este necesar să întoarcem pagina acestui război rece cu Moscova, însă aceasta nu înseamnă că trebuie să fim de acord sau să acceptăm cu tot ce se întâmplă la Donețk”, a adăugat fostul președinte francez.

De asemenea, potrivit politicianului, „Rusia trebuie să-și demonstreze dorința de a ajuta comunitatea internațională în lupta cu SI și reglementarea crizei siriene”.

„Rusia trebuie să revină în „G8”, trebuie să elimine embargoul pentru importul de carne și este necesară lansarea unui nou dialog dintre Rusia și Europa. Toate acestea sunt în interesul ambelor părți”, a adăugat Sarkozy.

Fluxul de știri
0