Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Streleţ: premise pentru devalorizarea bruscă a monedei naţionale nu există

© Sputnik / Rodion Procabani
bani - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul dă asigurări că situaţia pe piaţa valutară este "sub control".

CHIŞINĂU, 10 sept – Sputnik. Premierul Valeriu Streleţ a declarat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă că în Moldova nu există premise pentru devalorizarea bruscă a monedei naţionale.

„Situaţia este sub control. BNM are suficiente instrumente pentru a menţine situaţia sub control. Guvernul negociază cu partenerii de dezvoltare şi în viitorul apropiat ar putea veni o nouă asistenţă financiară care să instituie un echilibru pe piaţa valutară”, a declarat premierul.

Prim-ministrul a venit cu această precizare după ce acum două zile a declarat la postul public de televiziune că dacă Guvernul va accepta toate revendicările protestatarilor, atunci dolarul va ajunge la valoarea de 40 de lei.  Streleţ a declarat că a dat această replică unui expert cu care participa la emisiunea şi care insista pe întreruperea finanţării externe a Moldovei.

„Am fost nevoit să-i dau un exemplu alegoric expertului cu care eram în studio, care opta într-o manieră convingătoare pentru a fi sistată asistenţa financiară externă. Am spus că aceasta ar putea duce la pericole”, a notat premierul.

Fluxul de știri
0